Friday, 02 June 2017 13:17

Παρουσίαση της μπάντας ParanoiR

Written by
Rate this item
(5 votes)

 Τη Τετάρτη 31 Μαΐου είχαμε στη παρέα μας την Ina Veronica και τον Αλέξανδρο από τους ParanoiR. Πρόκειται για μια ροκ/alternative μπάντα που αποτελείται από πέντε άτομα ο καθένας απο τους οποίους είναι ένας διαφορετικός χαρακτήρας και όλοι μαζί παρουσιάζουν κάτι μοναδικό. Ας πάρουμε λοιπόν μια γεύση από τη διασκεδαστική συνέντευξή τους.
Αρχικά παιδιά τι σημαίνει το όνομά σας; Πώς σας ήρθε στο μυαλό αυτή η ονομασία;
Αλέξανδρος: Δεν έχω ιδέα.. (και φυσικά ακούγονται τα γέλια μας)
Ίνα
: Το όνομά μας είναι από ένα τραγούδι του Marilyn Manson, Para-noir πολύ γνωστό και επίσης είναι λογοπαίγνιο από τη λέξη paranoid που βγάζει το σκοτεινό ύφος των κομματιών μας πλέον.
Και πώς αποφασίσατε να κάνετε αυτή τη μπάντα;
Αλέξανδρος: Τα λεφτά! (γέλια)
Ίνα
: Ναι για τη δόξα και το χρήμα..Ήταν μια ιδέα κυρίως δική μου και του κιθαρίστα μας του Χρήστου, θέλαμε να κάνουμε μια μπάντα, ψάξαμε βρήκαμε τα άτομα και ξεκινήσαμε μετά να ο καθένας μας να δίνει ιδέες.
Πριν πόσα χρόνια δημιουργήθηκε; Πόσα άτομα είστε τώρα;
Ίνα: Είμαστε πέντε άτομα και δημιουργηθήκαμε το 2014 αλλά απο τότε έχουμε αλλάξει αρκετά μέλη μέχρι να καταλήξουμε στα τωρινά πέντε.


Σε ποιο χώρο κάνετε τις πρόβες σας τώρα;
Ίνα: Είμαστε λίγο σαν νομάδες..από εδώ και από εκεί. Κάποτε δοκιμάσαμε να κάνουμε σε σπίτι ωστόσο μετά πήγαμε σε στούντιο.
Το πρώτο σας κομμάτι πότε το βγάλατε;
Ίνα: Από τότε που δημιουργήθηκε η μπάντα περίπου έναν χρόνο μετά. Τα κομμάτια μας να πούμε οτι δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο θέμα γιατί και εμείς δεν έχουμε μια συγκεκριμένη ταυτότητα. Είμαστε πέντε διαφορετικά άτομα που βάζουμε ιδέες και ο καθένας μας βάζει ένα κομμάτι του εαυτού του. Δεν έχουμε μια συγκεκριμένη ταμπέλα σαν μπάντα.
Αλέξανδρε πες μας λίγο πόσα κομμάτια έχετε γράψει μέχρι τώρα;
Έχουμε γράψει περίπου 15 με 16. Το αγαπημένο μου είναι ένα ακυκλοφόρητο δεν το ξέρετε ακόμα αλλά θα το μάθετε.
Το κομμάτια σας που μπορούμε να τα βρούμε και να τα κατεβάσουμε; Είναι επί πληρωμή;
Αν θυμάμαι καλά είναι ή στο bandcamp ή στο Soundcloud σε ένα από τα δύο. Φυσικά έχουμε και άλλα τρία που έχουν βγει μπορείτε να τα βρείτε και στο youtube και έχουμε άλλα τέσσερα με πέντε ακυκλοφόρητα που σκεφτόμαστε να τα κάνουμε άλμπουμ στο μέλλον.
Παιδιά με αυτή τη μουσική ξεκινήσατε;
Ίνα: Η αλήθεια είναι ότι ξεκινήσαμε ως διασκευομπάντα στην αρχή. Παίζαμε κάποιες pop διασκευές σε rock ύφος αλλά μετά θελήσαμε να ακολουθήσουμε τον δικό μας δρόμο και να ψάξουμε λίγο τη δική μας ταυτότητα.
Στην αρχή η συγκρότηση, η εύρεση οργάνων κτλ ήταν εύκολα;
Αλέξανδρος: Όχι, δεν θα το έλεγα. Πέρα από εμένα (τον ντράμερ) την Ίνα και τον κιθαρίστα αλλάξαμε πολλά μέλη μέχρι να καταλήξουμε αυτοί που είμαστε και αυτό μας πήρε σχεδόν έναν χρόνο.
Είστε ευχαριστημένοι από τη πορεία σας μέχρι τώρα;
Αλέξανδρος: Δεν έχουμε πουλήσει 1.000.000 οπότε όχι (γέλια)
Για την ελληνική σκηνή ωστόσο και τα δεδομένα της Θεσσαλονίκης είμαστε αρκετά ικανοποιημένοι.
Ίνα
: Νομίζω είμαστε καλά απλά καλό θα ήταν κάποια στιγμή ο κόσμος να αρχίσει να στηρίζει τοπικές μπάντες, να έρχεται σε live και να δίνει το χέρι σε παιδιά που κάνουν μια προσπάθεια.
Πείτε μου λίγο αν κάνετε συχνά live και από ποια μέρη έχετε περάσει;
Αλέξανδρος: Έχουμε κάνει αρκετά live δυστυχώς μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά θα μπορούσαμε να πάμε σε αρκετά μέρη αρκεί να το ξέρουμε από νωρίς. Αν μας καλέσουν βασικά πάμε παντού..θα θέλαμε να πάμε Λάρισα ή εκεί προς Ξάνθη, Κομοτηνή και φυσικά μέχρι και Αθήνα. Βέβαια έχουμε και κάποια πολύ δικά μας άτομα συγγενείς και φίλους που μας στηρίζουν και μας ακολουθούν και φυσικά αυτό μας βοηθάει πολύ.
Έχετε κάποιες φιλοδοξίες για το μέλλον;
Ίνα: Επειδή εγώ στηρίζω πολύ τα τοπικά συγκροτήματα και τους ακολουθώ, πλέον έχω φτάσει στο σημείο να αναγνωρίζω άτομα έξω στον δρόμο. Θα ήθελα πολύ λοιπόν να γίνει αυτό και με εμάς ακόμα και να μη ξέρουν τα ονόματά μας, απλά να λένε ''Να, τα παιδιά που έπαιζαν στο τάδε μαγαζί!''.


Πήραμε λοιπόν μια μικρή γεύση από τη συνέντευξη της Τετάρτης. Να σημειώσουμε ότι από κοντά τα παιδιά αντιμετώπιζαν πολλά πράγματα με χιούμορ το οποίο είχε ως αποτέλεσμα πολύ γέλιο και μια ευχάριστη ώρα μαζί τους. Τους ευχαριστούμε πολύ που ήρθαν στην εκπομπή μας και τους ευχόμαστε τα καλύτερα. Τα κομμάτια τους που ακούστηκαν στην εκπομπή ήταν το
In the eggFM και το What you see τα οποία μπορείτε να τα βρείτε στο YouTube.


 

Login Form