Example

Thursday, 06 July 2017 12:40

A Storm of Swords

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Ο δεύτερος κύκλος του Game of Thrones μας χάρισε μαγικές στιγμές θεάματος, μία επική μάχη και πολλές συγκινήσεις. Ο τρίτος ήρθε για να μας θυμίσει πως παρά την μάχη ο πόλεμος δεν τελείωσε ακόμα και πλέον οι Lannister έχουν έναν πολύ ισχυρό εχθρό μέσα από τα τείχη τους.

Η ήττα του Stannis έδωσε αφορμή στους Lannister να αισθάνονται ακόμα πιο άνετοι στην διατήρηση του Σιδηρούν Θρόνου, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι είναι και απόλυτα ασφαλείς. Δίπλα τους στέκονται, πλέον, οι Tyrrel, ένας από τους πιο πλούσιους και ισχυρούς οίκους, οι οποίοι ως αποζημίωση για την βοήθεια που πρόσφεραν ζητάνε από τον Joffrey να αφήσει την Sansa και να παντρευτεί την πριγκίπισσα Margeary που προοριζόταν για βασίλισσα του Renly, με τον βασιλιά να αποδέχεται την πρόταση αυτή. Ο Tyrion παρά τις προσπάθειές του και την πολύτιμη βοήθειά που πρόσφερε στην νίκη επί του Stannis, αντιμετωπίζεται ακόμα ως εχθρός και από την στιγμή που ο Joffrey ορίζει τον Tywin ως Χέρι του, ο Tyrion φαίνεται σαν να τα χάνει όλα και καταλαβαίνει για ακόμα μία φορά πως κανείς δεν τον σέβεται στην οικογένειά του εκτός από τον αδερφό του, Jamie. Για κακή του τύχη, ωστόσο, ο τελευταίος απουσιάζει από το King's Landing και προσπαθεί απεγνωσμένα να ξεφύγει από την Brienne για να γυρίσει σπίτι του και στην αγαπημένη του Cercei, αλλά παρόλα αυτά καταλήγει με κομμένο τον δεξί του καρπό σε μία προσπάθεια να δελεάσει αυτούς που τον αιχμαλώτισαν.

Στον Βορρά ο Robb, αποδεικνύεται το ίδιο στενόμυαλος με τον πατέρα του και ακολουθεί κινήσεις οι οποίες τελικά οδηγούν και στον θάνατό του. Αφού πρόδωσε τον άρχοντα Frey (είχε υποσχεθεί να παντρευτεί μία από τις κόρες του με αντάλλαγμα να αφήσει τον στρατό του να περάσει από το πέρασμά του) με την απόφασή του να παντρευτεί την νοσοκόμα του στρατού του, στην συνέχεια αποκεφάλισε τον άρχοντα του δεύτερου μεγαλύτερου οίκου του Βορρά, τον οίκο των Karstark, επειδή αυτός σκότωσε αιχμαλώτους των Lannister με αποτέλεσμα να χάσει και το μεγαλύτερο μέρος του στρατού του, αφού έχασε και την στήριξη των Karstark. Έτσι για να ανακτήσει το μέρος του στρατού του αποφάσισε να ζητήσει βοήθεια από τον Frey. Ουσιαστικά ο Robb πήρε ένα ρίσκο που δεν του βγήκε σε καλό αφού ο οικοδεσπότης του δεν ξέχασε την προδοσία, συνωμότησε με τους Lannister και τον σκότωσε στον γάμο του θείου του σε ένα από τα καλύτερα και πιο σοκαριστικά επεισόδια της σειράς.

Η μικρή αδερφή του Robb, η Arya, η οποία έχει απομακρυνθεί από όλα τα συγγενικά της πρόσωπα από την πρώτη σεζόν κι έπειτα, πιάνεται αιχμάλωτη από την Αδελφότητα δίχως Λάβαρα. Καταφέρνει να ξεφύγει, ωστόσο, από τον Beric Dondarrion (αρχηγό της Αδελφότητας) για να πιαστεί και πάλι αιχμάλωτη, αυτή τη φορά από τον Σκύλο, ο οποίος σκοπεύει να την επιστρέψει στην οικογένειά της για να πάρει χρήματα.

Ο άλλος επίδοξος βασιλιάς, ο Stannis, μετά την συντριπτική ήττα του έχει καταφύγει στο Dragonstone όπου και προσπαθεί να βρει το θάρρος και την δύναμη για να επιστρέψει στην διεκδίκηση του θρόνου. Αιχμαλωτίζει, μάλιστα, τον πιστό του σύντροφο τον Davos γιατί προσπάθησε να σκοτώσει την Melisandre, την οποία και θεωρεί υπεύθυνη για την ήττα στο Blackwater Bay αλλά και για την εξευτελιστική κατάσταση στην οποία έχει βρεθεί ο Stannis. Η Meliandre δεν φαίνεται να πτοήθηκε από την ήττα και προσπαθεί να πείσει τον άρχοντά της ότι ο Lord of Light, ο θεός στον οποίον πιστεύει, θα τον βοηθήσει να κατακτήσει τους στόχους του.

Πέρα από το Τείχος τώρα, ένα άλλο μέλος της οικογένειας των Stark, o Jon Snow, γίνεται μέλος των Άγριων με σκοπό να μάθει για την επικείμενη επίθεσή τους στο Τείχος και να τους αποθαρρύνει. Οι Άγριοι, βέβαια, δεν θα τον εμπιστευτούν εύκολα και τον βάζουν να σπάσει τους όρκους που έδωσε για το τάγμα της Νυχτερινής Φρουράς για να πεισθούν ότι όντως έχει πάει με το μέρος τους. Το κανονικό του Τάγμα, η Νυχτερινή Φρουρά, που βρίσκονται κι αυτοί σε ένα καταφύγιο πέρα από το Τείχος, θα υποστεί, επίσης, ένα σκληρό πλήγμα αφού η πλειοψηφία του θα αγανακτήσει από τις αποφάσεις του αρχηγού Mormont και θα τον σκοτώσει με αποτέλεσμα να απομακρυνθεί από την Φρουρά.

Τέλος, πέρα από την Στενή Θάλασσα, η Danny, στο συμβούλιο της οποίας έχει προστεθεί και ο γενναίος πολεμιστής Barristan Selmy, προσπαθεί να βρει στρατό και καράβια για να πλεύσει στο Westeros. Αποφασίζει, λοιπόν, να κάνει δικούς της τους Άσπιλους, αλλά επειδή δεν έχει χρήματα και επειδή πιστεύει ότι κανείς δεν πρέπει να είναι σκλάβος, στήνει μία κομπίνα για να τους αφήσει πρώτα ελεύθερους και μετά να τους ζητήσει να την ακολουθήσουν. Προσφέρει έτσι στον ιδιοκτήτη τους έναν από τους Δράκους της με αντάλλαγμα όλους τους Άσπιλους. Και εκεί που ολοκληρώνεται η συναλλαγή και όλα βαίνουν καλώς, η Danny ξεστομίζει την λέξη Dracarys με αποτέλεσμα ο Δράκος να βγάλει φωτιά, να κάψει των ιδιοκτήτη των στρατευμάτων και η Danny να μην έχει ούτε μία απώλεια αλλά και έχει πλέον στο πλάι της τον στρατό που θα την βοηθήσει να στήσει την κυριαρχία της.

Αυτός ήταν και ο τρίτος κύκλος του Game of Thrones που περιλάμβανε μερικά εντυπωσιακά επεισόδια και σοκαριστικές σκηνές και μας έδωσε πάσα για έναν από τους καλύτερους κύκλους μέχρι στιγμής στην σειρά.

Login Form