Example

Sunday, 09 July 2017 20:35

A Feast For Crows

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Μας έχει μείνει μία εβδομάδα για την έβδομη σεζόν του Game of Thrones και απομένουν τρία άρθρα για να τελειώσουμε με την επανάληψη των προηγούμενων κύκλων. Το A Feast for Crows θεωρείται από τους περισσότερους ως η καλύτερη σεζόν της σειράς και πράγματι μας πρόσφερε πολλά αναπάντεχα γεγονότα αλλά και ανατροπές.

Στο King’s Landing, λοιπόν, έχουμε τον γάμο του βασιλιά Joffrey με την Margaery Tyrell,  σε ένα επεισόδιο που ομολογουμένως σκόρπισε χαρά σε όλους τους φαν του Game of Thrones. Ο βασιλιάς, λοιπόν, δηλητηριάζεται στον γάμο του από την γιαγιά της Margaery, Olenna, και τον Littlefinger και η Cersei κατηγορεί τον Tyrion για τον θάνατο του γιου της. Κατά την διάρκεια της δίκης του και βλέποντας πως όλα βρίσκονται κατά του, ο Tyrion ζητάει να δικαστεί με την διαδικασία της μάχης. Η Cersei που είναι πεπεισμένη πως ο νάνος σκότωσε τον γιο της, βρίσκοντας, ωστόσο, αντίθετο με αυτήν την άποψη τον Jaime, διαλέγει ως υπέρμαχό της τον Gregor Clegane, γνωστό και ως Mountain. Υπέρ του Tyrion προσφέρεται να πολεμήσει ο πρίγκιπας του Dorne, Oberyn Martell που είχε προηγούμενα με τους Lannister και θέλει να πάρει την εκδίκηση του. Μετά από μία επική και σοκαριστική μάχη νικητής αναδεικνύεται το Βουνό και ο νάνος καταδικάζεται σε θάνατο. Λίγο πριν την εκτέλεσή του, ωστόσο, τον απελευθερώνει ο αδερφός του Jaime και τον πληροφορεί ότι τον περιμένει ο Varys για να τον φυγαδεύσει στις Ελεύθερες Πόλεις. Ο Tyrion κάνει πρώτα μία στάση από την κάμαρα του πατέρα του, σκοτώνει την πρώην του, Shae, αφού καταλαβαίνει ότι κοιμόταν με τον πατέρα του και στην συνέχεια σκοτώνει με δύο βέλη και τον ίδιο τον πατέρα του, τον Tywin.

Η Sansa Stark, η οποία κρίθηκε επίσης ένοχη, είχε φυγαδευτεί αμέσως από τον χώρο του γάμου με την βοήθεια του Μικροδάχτυλου που την πήγε μέχρι την Κοιλάδα (Vale), στην θεία της Lysa Arryn. Όταν, όμως, η τελευταία βλέπει την ανιψιά της να φιλάει τον αγαπημένο της Μικροδάχτυλο ζηλεύει και επιχειρεί να ρίξει την Sansa από την Moon Door. O Μικροδάχτυλος είναι αυτός που εν τέλει θα της σώσει την ζωή και θα ρίξει την Lysa στο κενό, σε μία σκηνή που μας ήρθε πολύ ξαφνική παρόλο που η Lysa δεν ήταν κάποιος σημαντικός χαρακτήρας στην σειρά.

Παράλληλα ο Jon προσπαθεί να προειδοποιήσει τους πάντες στο Τοίχος ότι οι Wildlings πλησιάζουν και πως κάτι πρέπει να κάνει η Night’s Watch αν θέλει να επιβιώσει. Η επίθεση τελικά γίνεται και την πρώτη κιόλας νύχτα είχαν και οι δύο πλευρές πολλές απώλειες, ενώ η Φρουρά κατόρθωσε να αιχμαλωτίσει τον Tormund. Το επόμενο πρωί ο Jon βγαίνει για να διαπραγματευτεί με τον Mance Rayder έχοντας ως στόχο να τον σκοτώσει στα κρυφά, ώστε να αποδιοργανώσει τους Άγριους. Πριν προλάβει να το κάνει, ο Stannis επιτίθεται με το ιππικό του και κατατροπώνει τον στρατό του Mance χαρίζοντας ουσιαστικά την νίκη στην Νυχτερινή Φρουρά.

Στο Winterfell ο Roose Bolton στην προσπάθειά του να κρατήσει τον Βορρά, στέλνει τον Locke (τον μάθαμε όταν έκοψε το χέρι του Jaime) να σκοτώσει τον Jon, τον Bran και τον Rickon ώστε να εξαλειφθούν οι Stark μια και καλή από το τοπίο. Επίσης στέλνει τον νόθο του γιο, τον Ramsay, να καταλάβει το Moat Cailin και ως έπαινο για την επιτυχία του τον ονομάζει Ramsay Bolton και τον ορίζει νόμιμο διάδοχό του.

Πέρα από την Στενή Θάλασσα η Danny συνεχίζει να απελευθερώνει τους σκλάβους στο Slaver’s Bay και κατακτάει την αρχαία πόλη Meereen, όπου κι αποφασίζει να παραμείνει ώστε να μάθει να κυβερνάει. Δέχεται ένα ισχυρό πλήγμα όταν ανακαλύπτει ότι ο πιστός της σύμβουλος, ο Jorah Mormont, ήταν κατάσκοπος του βασιλιά Robert και τον εξορίζει. Παράλληλα μαθαίνει ότι ο μεγάλος της Δράκος, ο Drogon, αρχίζει να σκοτώνει ανεξέλεγκτα κόσμο, καταλαβαίνει ότι δεν μπορεί να τον ελέγξει κι αφού δεν μπορεί καν να τον βρει, αιχμαλωτίζει τους δύο μικρότερους Δράκους της.

Τέλος, ο Bran συνοδευόμενος από τον Hodor και τα αδέλφια Reeds καταφέρνει, ύστερα από πολλές περιπέτειες, να φτάσει και να συναντήσει τον Three-Eyed-Raven, ο οποίος του υπόσχεται ότι με την δική του καθοδήγηση ο Bran θα γίνει παντοδύναμος.

Αυτή ήταν η τέταρτη σεζόν της επικής σειράς που άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις και μας θύμισε πως σε αυτήν την σειρά κανείς δεν παίρνει αυτό που πραγματικά του αξίζει.

Login Form