Example

Friday, 14 July 2017 17:01

Η Εκδίκηση των Stark

Written by
Rate this item
(1 Vote)

Μας έμεινε η έκτη και, ίσως, καλύτερη σεζόν του Game of Thrones για να τελειώσουμε με την επανάληψη των όσων έχουν γίνει μέχρι στιγμής. Σε αυτήν την σεζόν πήραμε απαντήσεις σε πολλά αναπάντητα ερωτήματα, είδαμε επιτέλους κάτι καλό να συμβαίνει στους Stark και φάνηκε σιγά σιγά να παίρνουν όλοι οι χαρακτήρες τον δρόμο τους και να μπαίνει η ιστορία στην τελική της ευθεία.

Συνηθίζω να ξεκινάω από το King's Landing μιας και αποτελεί την πρωτεύουσα των Επτά Βασιλείων και την έδρα του Θρόνου. Στην πρωτεύουσα, λοιπόν, που γυρίζεται στο πανέμορφο Ντουπρόβνικ της Κροατίας, οι Lannister και οι Tyrell ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να απελευθερώσουν την Margaery και τον αδερφό της, Loras. Ξαφνιάστηκαν αμφότερες οι οικογένειες, ωστόσο, όταν αντιλήφθηκαν ότι ο Υψηλός Σπουργίτης είχε πάρει με το μέρος του τον Βασιλιά Tommen, ο οποίος παρά το αξίωμά του τον βλέπουμε σε όλη τη σειρά να είναι υποχείριο των υπολοίπων. Η Cersei με την σειρά της, βλέποντας πως ο γιος της δεν είναι ικανός να εκδικηθεί για την ταπείνωση που η ίδια δέχτηκε από τον Σπουργίτη, αποφασίζει να αναλάβει δράση, αφήνει την παραφροσύνη της ελεύθερη και ανατινάζει το Σέπτον με wildfire κατά την διάρκεια της δίκης των παιδιών Tyrell, σκοτώνοντας έτσι μεγάλο μέρος των εχθρών της και κηρύττει ουσιαστικά τον εαυτό της Βασίλισσα, μετά και την αυτοκτονία του Tommen.

 

Θα ταξιδέψουμε πιο βόρεια τώρα και θα φτάσουμε στο σημείο που η σειρά αποζημίωσε τους Stark. Η Sansa ταξιδεύει προς το Τείχος για να συναντήσει τον αδερφό της Jon για τον οποίο είχε την εντύπωση πως είναι ακόμα διοικητής. Οι συγκυρίες ήταν επιτέλους ευνοϊκές και η έλευση της Sansa στο Castle Black συνέπεσε με την ανάσταση του Snow από την Melisandre ( ένα γεγονός που μας έδειξε ότι ο Κόκκινος Θεός έχει μεγάλα σχέδια για τον νόθο Stark). Μαζί τα δύο αδέρφια αποφασίζουν να βρουν πιστούς στρατιώτες και να πορευτούν προς το σπίτι τους και να εκθρονίσουν από τον Βορρά τον σφετεριστή Ramsay που κρατάει αιχμάλωτο τον μικρότερο αδερφό τους, Rickon. Στο επικό και ταυτόχρονα κινηματογραφικών προδιαγραφών Battle of the Bastards, οι Stark με την βοήθεια των Knights of the Vale και του Littlefinger νίκησαν τον εχθρό τους και κρέμασαν ξανά το λάβαρο του οίκου τους στο χιονισμένο Winterfell. Στο τέλος ο Ramsay πήρε τον θάνατο που του άξιζε αφού η Sansa τον τάισε στα σκυλιά του, όπως συνήθιζε να κάνει ο ίδιος στα θύματά του. Έτσι ο Jon Snow ανακηρύχθηκε Βασιλιάς στον Βορρά και κάπως έτσι επέστρεψαν οι Stark στην θέση που τος είδαμε στην πρώτη σεζόν της σειράς.

Ακόμα πιο βόρεια, πέρα από το Τείχος ο Bran προπονείται εντατικά από τον Three-eyed-raven αλλά η ανυπομονησία του να μάθει πολύ πιο γρήγορα αυτά που πρέπει τον ωθεί να κάνει κάτι ανόητο (γιατί αλλιώς δεν θα λεγόταν Stark) και να μπει μόνος του σε όραμα στο οποίο θα έχει επαφή με τον Night King. Έτσι τον εντοπίζουν οι White Walkers, επιτίθενται στην σπηλιά που κρυβόταν και σκοτώνουν το Three-eyed-raven και τον πιστό του γίγαντα, τον Hodor. Ο Bran αντιλαμβάνεται ότι παρόλο που δεν είναι έτοιμος, πρέπει αυτός πλέον να αναλάβει τα χρέη του κορακιού και στο τελευταίο του όραμα έρχεται η αποκάλυψη ότι ο Jon δεν είναι τελικά γιος του Ned, αλλά της Lyanna Stark και του Rhaegar Targaryen.

Μεγάλο ενδιαφέρον απέκτησε μετά από καιρό και η ιστορία της Arya. Αφού ολοκλήρωσε με επιτυχία την εκπαίδευσή της με τους Faceless Men, αποφάσισε να γυρίσει πίσω στο Winterfell (και όλοι ελπίζουμε σε family reunion των Stark). Στον δρόμο της προς το σπίτι βέβαια έκανε μία στάση στους Διδύμους και δολοφόνησε τον άρχοντα Wlader Frey ως εκδίκηση για ότι έκανε στην μητέρα και τον αδερφό της.

Παράλληλα είδαμε κι έναν χαρακτήρα που δεν περιμέναμε να ξαναδούμε. Ο πρώην συνταξιδιώτης της Arya,  ο Σκύλος, δεν πέθανε όπως όλοι νομίζαμε αλλά τον έσωσε μία ομάδα ευσεβών ανθρώπων οι οποίοι ωστόσο δολοφονήθηκαν από μέλη των Brotherhood without Banners. Ζητώντας εκδίκηση ο Σκύλος κατάφερε να εντοπίσει τα μέλη αυτά τα οποί ήταν ήδη έτοιμος να απαγχονίσει ο αρχηγός τους, ο Beric Dondarrion. Αφού τους σκότωσαν οι δύο άντρες φαίνεται πως έλυσαν τις μεταξύ τους διαφορές και αποφάσισαν να πορευτούν μαζί ενάντια στον εχθρό που πλησιάζει από τον Βορρά.

Στο Έσσος η Danny αφού αιχμαλωτίζεται από τους Dothraki, αποφασίζει να αναλάβει δράση όπως μόνο η ίδια ξέρει κι ύστερα από μία επική διπλωματία σκοτώνει τα αφεντικά των Dothraki τους οποίους και παίρνει με το μέρος της. Γυρνώντας στην Meereen βλέπει τους Γιους της Άρπυιας να πολιορκούν την πόλη της και μαζί με τον Tyrion βρίσκουν την κατάλληλη στρατηγική για να τους απωθήσουν και να κλέψουν τα καράβια τους. Στο τελευταίο επεισόδιο του έκτου κύκλου είδαμε την Danny να σαλπάρει προς το Westeros 6 σεζόν με την απόφασή της να κατακτήσει τον κόσμο. Στο ταξίδι της εκτός από τον δικό της στρατό, ωστόσο, θα έχει και πολύ ισχυρούς συμμάχους με τους Greyjoy να επιθυμούν να την βοηθήσουν για να κερδίσουν τα Iron Islands από τον θείο τους Euron και τους Martell και Tyrell να πηγαίνουν με το μέρος της αφού και οι δύο οίκοι έχουν ταχθεί εναντίον των Lannister.

Αυτά ήταν τα σημαντικότερα γεγονότα που έλαβαν χώρα στις έξι πρώτες σεζόν του Game of Thrones. Τα χαράματα της Δευτέρας ξεκινάει στην Ελλάδα η πολυαναμενόμη έβδομη σεζόν, ενώ μετά από κάθε επεισόδιο θα έχετε την ευκαιρία να διαβάζετε τα άρθρα μας για την ανάλυση του κάθε επεισοδίου. 

The Great War is Here!!

Login Form