Saturday, 29 July 2017 01:06

Υπόσχεση επικής συνέχειας - GOT ep02s07 -

Written by Giorgos Papadopoulos

Όπως ήταν αναμενόμενο εξαιτίας των λιγότερων επεισοδίων που έχει η έβδομη σεζόν της δημοφιλούς σειράς, από την δεύτερη κιόλας Δευτέρα ξεκίνησε ο χαμός στο Westeros. Είδαμε τους βασικούς χαρακτήρες να προσπαθούν να αυξήσουν τους συμμάχους τους για τον πόλεμο αλλά και μία άκρως σημαντική για την συνέχεια ναυμαχία στο τέλος του επεισοδίου.

Το ''Stormborn'' ξεκίνησε με μία σφοδρή καταιγίδα στο Dragonstone όπως ακριβώς την ημέρα που γεννήθηκε η Dany, ένας υπαινιγμός λογικά για την επιστροφή της στην νόμιμη θέση της. Η τελευταία αμφισβητεί την πίστη του Varys στο πρόσωπο της από την στιγμή που έχει προδώσει κάθε άλλο βασιλιά που έχει υπηρετήσει συμπεριλαμβανομένου και του πατέρα της. Ο Varys την διαβεβαιώνει ότι θα είναι στο πλευρό της για πάντα και ορκίστηκε πως αν τη προδώσει θα πεθάνει μέσα στην φωτιά. Στην συνέχεια η Dany υποδέχεται την Melisandre που ήρθε να την μιλήσει για τον αληθινό πόλεμο που μαίνεται. Παρά τον διωγμό της από τον Βορρά και τον Jon, η Melisandre εξακολουθεί να είναι πιστή στον σκοπό της και προσπαθεί να πείσει την Khaleesi να ενώσει τις δυνάμεις της με τον Snow. Μεγάλο ρόλο στο να πειστεί η τελευταία διαδραμάτισε και ο Tyrion που γνώρισε τον Jon και ήξερε πως πρόκειται για αξιόπιστο άτομο.

Ο Jon με την σειρά του καθησυχάζεται με την παρουσία του Tyrion στο πλευρό της Dany και σε συνδυασμό με το γράμμα που λαμβάνει από τον Sam για το δρακόγυαλο που βρίσκεται στο Dragonstone αποφασίζει να πάρει το ρίσκο και να αποδεχθεί την πρόσκληση. Στο πόστο του μέχρι να γυρίσει άφησε την αδερφή του Sansa και εδώ είναι που αρχίζουν να περιπλέκονται τα πράγματα αφού γνωρίζουμε την επιρροή που της ασκεί ο Littlefinger. Ο Μικροδάχτυλος, λοιπόν, στην αμέσως επόμενη σκηνή επισκέπτεται τον Jon και του εκμυστηρεύεται ότι είναι ερωτευμένος με την Sansa κι ότι θα πρέπει να του χρωστάει ευγνωμοσύνη γιατί χάρη σε αυτόν νίκησε τον Ramsay. Αυτά ασφαλώς προκαλούν την οργή του Jon ο οποίος τον πιάνει απειλητικά από τον λαιμό και τον απειλεί πως θα τον σκοτώσει αν ακουμπήσει την αδερφή του. 

Ασφαλώς έχει τεράστια σημασία η συνάντηση Jon και Khaleesi, δύο χαρακτήρων που είναι πολύ βασικοί στην σειρά και μάλιστα χωρίς να γνωρίζουν ακόμα την συγγένειά τους. Η Dany, ωστόσο, δεν αρκέστηκε μόνο στον Βορρά αφού με την βοήθεια του Tyrion εξήγησε στους συμμάχους της πως ακριβώς σκοπεύει να νικήσει τους Lannister. Αφού μένει μόνη της στο τέλος με την Olenna Tyrell δέχεται μία συμβουλή που μπορεί να δώσει άλλη πνοή στον ρόλο της αφού η γιαγιά Tyrell την παροτρύνει να μην ακούει διαρκώς τον Tyrion, αλλά να αρχίσει να παίρνει μόνη της τις κρίσιμες αποφάσεις.

Το αντίπαλο δέος όλων των προηγούμενων, η Cersei έχει καλέσει στο King's Landing όσους άρχοντες του Westeros έχουν μείνει αμέτοχοι μέχρι στιγμής στον πόλεμο να συμμαχήσουν μαζί της ώστε να εξαλείψουν μια και καλή τους σφετεριστές Targaryen.  Κομβικό ρόλο σε όλο αυτό έπαιξε ο αδερφός της, Jaime, ο οποίος κατάφερε να πείσει τον Randyll Tarly, που είναι και ο μόνος που έχει καταφέρει να νικήσει τον πρώην βασιλιά Robert, να τεθεί στο πλευρό τους.

Στην πρωτεύουσα τώρα, ο Sam προσπαθεί απεγνωσμένα να γιατρέψει τον Jorah. O μέντοράς του όμως τον συμβουλεύει πως αυτό είναι αδύνατον καθώς ο μόνος μέιστερ που το έχει καταφέρει κατέληξε να πεθαίνει και ο ίδιος από την ίδια ασθένεια. Ο Sam αποφασίζει να αψηφίσει αυτές τις εντολές και πηγαίνει κρυφά το βράδυ στον κοιτώνα του Jorah για να τον θεραπεύσει.Δεν μας έδειξε η σειρά αν τελικά τα κατάφερε αλλά λογικά από το επόμενο κιόλα επεισόδιο θα δούμε τον Jorah θεραπευμένο. Αναπτύσσεται, λοιπόν, μία σχέση μεταξύ του Sam και του γιου του παλιού διοικητή της φρουράς που μένει να δούμε πόσο ωφέλιμη θα αποδειχθεί για τις σχέσεις Jon και Dany.

Καθώς τα επεισόδια κυλούν, η επανένωση των Stark φαντάζει όλο και πιο πιθανή. Η Arya στο δρόμο της για το King's Landing συναντάει τον παλιό της φίλο Hot Pie ο οποίος την ενημερώνει πως το Winterfell ανήκει και πάλι στους Stark και την ''αναγκάζει'' να αλλάξει πορεία προς τα βόρεια. Όλα αυτά σε μία χρονική στιγμή που και ο Bran βρίσκεται στο Τείχος και ίσως τραβήξει κι αυτός πορεία προς το σπίτι του. Η Arya μάλιστα είχε βρεθεί πολύ κοντά και με τον Σκύλο και θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μία συνάντησή τους στον Βορρά.

Και φτάνουμε στα τελευταία δέκα λεπτά του επεισοδίου που ήταν και τα καλύτερα. Αφού τα αδέρφια Greyjoy με την Ellaria Sand και τις κόρες της βρίσκονται πάνω στα πλοία για να εφαρμόσουν το σχέδιο της Khaleesi δέχονται ξαφνικά επίθεση. Ο Euron Greyjoy τους βρίσκει στην θάλασσα και χωρίς να αντιμετωπίσει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία τους νίκησε. Αφού πήρε ως αιχμαλώτους τους πιο σημαντικούς χαρακτήρες προσπάθησε να δελεάσει και τον Theon να του επιτεθεί ο οποίος, ωστόσο, βούτηξε στην θάλασσα και γλίτωσε. Αυτή ήταν μία στιγμή δειλίας από τον Theon, αλλά με αυτόν τον τρόπο θα μπορέσει πιο εύκολα να εξηγήσει στην Dany τι ακριβώς έγινε αν χαράξει πορεία προς το Dragonstone.

 

Ο Euron λοιπόν έχει πλέον στα χέρια του το δώρο που υποσχέθηκε στην Cersei καθώς όχι μόνο της έφερε την δολοφόνο της κόρης της αλλά προκάλεσε επίσης και ισχυρό πλήγμα στον στρατό των αντιπάλων. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την βαλλίστρα που κατασκευάστηκε αποκλειστικά για να σκοτώνει δράκους, ηχούν εξαιρετικά στα αυτιά της Cersei η οποία αισθάνεται να έχει και πάλι το πάνω χέρι.

Πρέπει να θυμόμαστε φυσικά και τους White Walkers οι οποίοι δεν φάνηκαν σε αυτό το επεισόδιο, αλλά βλέπουμε τον Jon να προσπαθεί μόνος του να βρει συμμάχους εναντίον του εχθρού που πλησιάζει από τον Βορρά.

Ήταν ένα πραγματικά εντυπωσιακό επεισόδιο και έδειξε πως η μάχη έχει ξεκινήσει για τα καλά και πλέον η κάθε απόφαση μετράει. Περιμένουμε με ανυπομονησία την επόμενη Δευτέρα, όταν και θα δούμε το τρίτο επεισόδιο της σεζόν.