Saturday, 22 July 2017 21:20

Τι είδαμε στο πρώτο επεισόδιο της 7ης σεζόν του Game of Thrones

Written by Giorgos Papadopoulos

Και επιτέλους έφτασε η στιγμή που η αγαπημένη μας σειρά ξεκίνησε και περιμένουμε ήδη με ανυπομονησία την επόμενη Δευτέρα για να δούμε τι θα ακολουθήσει στην συνέχεια. Προς το παρών θα επικεντρωθούμε στο πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου που όπως όλες οι πρεμιέρες σε κάθε σεζόν του Game of Thrones, μας έκανε την εισαγωγή στην ιστορία και μας υπενθύμισε που βρίσκεται και τι επιδιώκει ο κάθε χαρακτήρας.

Η σεζόν ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους υποστηρικτές των Stark, βλέποντας την Arya να μην έχει σταματήσει μόνο στον Walder Frey, αλλά έχοντας πάρει την μορφή του δηλητηρίασε όλη του την οικογένεια εξαφανίζοντας έτσι έναν ολόκληρο οίκο για την προδοσία που έκανε στην οικογένειά της. Η Arya φάνηκε πιο ώριμη από ποτέ και έτοιμη για κάθε κίνδυνο με την εκπαίδευση την οποία έλαβε από τους Faceless Men. Στην συνέχεια πέτυχε μερικούς στρατιώτες των Lannister μέσα στο δάσος (μεταξύ των οποίων και ο Ed Sheeran) με τους οποίους κάθισε για να φάνε και τους αποκάλυψε μεταξύ σοβαρού κι αστείου ότι ο σκοπός της είναι να σκοτώσει την βασίλισσα Cersei. Η μικρότερη Stark φαίνεται αποφασισμένη να σβήσει όλα τα ονόματα από την περίφημη λίστα της ενώ ήταν πολύ χαρακτηριστική η ατάκα της ''Αν αφήσεις έναν λύκο πίσω, τα πρόβατα δεν θα είναι ποτέ ήρεμα''.

Στο King's Landing η Cersei έχει αφήσει πίσω τον θάνατο και του τελευταίου της παιδιού και το μόνο που την απασχολεί είναι το πως θα διατηρήσει την εξουσία της απέναντι στους εχθρούς που μαζεύονται από κάθε γωνιά του Westeros. Το σχέδιο της, το οποίο φέρνει σε δύσκολη θέση τον Jaime, περιλαμβάνει έναν γάμο με τον μόνο σύμμαχο τον οποίον θα μπορούσε να βρει, τον Euron Greyjoy. Στην συνάντησή τους ο τελευταίος κάνει γνωστούς τους λόγους για τους οποίους πρέπει να συμμαχήσουν αλλά η Cersei, που όπως δήλωσε είναι πολύ καλά μαθημένη από τον πατέρα της, θέλησε να το παίξει δύσκολη μόνο και μόνο για να της υποσχεθεί ο Euron ένα πολύ μεγάλο δώρο που θα την κάνει να αλλάξει γνώμη. Περιμένουμε με αγωνία, λοιπόν, να μάθουμε τι είναι αυτό που θα μπορέσει να κάνει την σκληρή Cersei να δει την προοπτική να παντρευτεί τον Euron με άλλο μάτι.

Στο πρώτο επεισόδιο οι παραγωγοί έδωσαν πολύ μεγάλη προσοχή στον Sam, δείχνοντας έτσι πως κάθε άλλο παρά ασήμαντη είναι η επίσκεψή του στην πρωτεύουσα. Ο Sam λοιπόν προσπαθεί να πάρει έγκριση και να μπει στον απόκρυφο τομέα της βιβλιοθήκης, όμως επειδή δεν είναι Maester του αρνείται η είσοδος. Παρόλα αυτά ο μεγαλόσωμος και ίσως πιο αθώος χαρακτήρας της σειράς κλέβει τα κλειδιά, παραβιάζει την πόρτα και μαθαίνει πως το Dragonstone είναι γεμάτο με Δρακόγυαλο, ένα από τα υλικά που μπορούν να σκοτώσουν τους White Walkers, και πρώτη του σκέψη είναι να ειδοποιήσει αμέσως τον Jon. Προς το τέλος του επεισοδίου, μάλιστα,ο Sam φαίνεται να περπατάει και να μαζεύει τα πιάτα από τα κελιά των ασθενών. Στο τελευταίο κελί βγαίνει ένα χέρι να τον πιάσει και ακούγεται από μέσα η φωνή του Jorah να τον ρωτάει αν έφτασε η Daeneryw στο Westeros. Όλα δείχνουν πως αυτή δεν θα είναι η μόνο συνάντηση αυτών των δύο και μένει να δούμε πως θα συνδεθούν με την ιστορία της Dany και του Jon.

Ο τελευταίος προσπαθεί να εξηγήσει στους βόρειους συντρόφους την δύναμη του πραγματικού εχθρού και τους πείθει με την βοήθεια της Lyanna Mormont, η οποία παρά το νεαρό της ηλικίας της δείχνει απίστευτες ηγετικές ικανότητες, ότι σε αυτήν την μάχη δεν πρέπει να συμμετέχουν μόνο οι άνδρες αλλά και οι γυναίκες και τα παιδιά. Επανδρώνει τα κάστρα που είναι πιο κοντά στο Τείχος για να ενισχύσει τις άμυνές του αλλά έρχεται σε αντιπαράθεση με την Sansa όταν αυτή διαφωνεί με μία του διαταγή. Ακολουθεί μία συζήτηση των δύο με τον Jon να την διατάζει να μην τον υποτιμάει μπροστά σε άλλους και την Sansa να δείχνει για ακόμα μία φορά πόσο ωρίμασε και να του προτείνει να φέρεται πιο έξυπνα από τον πατέρα τους και τον Robb αν θέλει να επιβιώσει. Αυτή η αντιπαράθεση ίσως παίξει σημαντικό ρόλο και δημιουργήσει προβλήματα μεταξύ των Stark, με τον Littlefinger να είναι ο μόνος που χαίρεται από την στιγμή που θέλει να δει την Sansa να ξεπερνάει τον αδερφό της. Η έντονη συζήτησή τους διακόπτεται από ένα γράμμα που έφτασε από το King's Landing με την βασίλισσα να διατάζει τον Jon είτε να δηλώσει υποταγή μπροστά της είτε να έχει την ίδια μοίρα με τον πατέρα του. Ο Snow, ωστόσο, παραδέχεται πως ανησυχεί πολύ περισσότερο για τον στρατό των νεκρών παρά για τον νότιο στρατό της Cersei.

Λίγο πιο βόρεια από το Winterfell, ο Bran φτάνει με την βοήθεια της Meera στο Τείχος και αποδεικνύει πόσο δυνατός έχει γίνει αναφέροντας στον διοικητή Edd γεγονότα από την ζωή του μόλις αυτός ζήτησε αποδείξεις για το αν όντως είναι ο μικρός αδερφός του Jon. ο Bran του μίλησε για τον Night King και τον στρατό του που πλησιάζει, κάτι που δεν ήταν ανάγκη να το ακούσουμε κι από αυτόν αφού λίγο νωρίτερα είδαμε τον στρατό των νεκρών να προελαύνει με τρεις γίγαντες στις τάξεις του.

Στον δρόμο προς τον Βορρά βρίσκεται και ο Σκύλος που ανήκει πλέον στην Αδελφότητα δίχως Λάβαρα του Beric Dondarion. Παρόλο που οι σύντροφοί του είναι όλοι πιστοί στον Κόκκινο Θεό, ο Σκύλος τους ειρωνεύεται και προκαλεί τον Beric να του απαντήσει γιατί πιστεύει ότι είναι τόσο ευνοημένος από αυτόν ενώ τόσος άλλος κόσμος πεθαίνει άδικα. Τελικά ο Thoros of Myr τον βάζει να δει μέσα στις φλόγες και τότε μόνο ο Sandor Clegane πείθετε τόσο για την ύπαρξη του Θεού όσο και την επικείμενη επίθεση των Walkers στο Τείχος.

Για το τέλος της πρεμιέρας μας άφησαν την επιστροφή της Daenerys στο Westeros και πιο συγκεκριμένα στο Dragonstone που αποτελεί και την γενέτειρά της. Αφού πέρασε αρκετή ώρα χωρίς να μιλήσει κανείς με την Dany εμφανώς συγκινημένη να περπατάει σε σχεδόν ολόκληρο το κάστρο, έφτασε τελικά στην αίθουσα στην οποία θα στήσει τις στρατηγικές της στο μεγάλο τραπέζι και η ατάκα ''ας ξεκινήσουμε'' ήταν η μόνη που βγήκε από το στόμα της στο πρώτο επεισόδιο του έβδομου κύκλου. Μένει να δούμε αν ο Jon θα μεταφερθεί όντως στο Dragonstone για να βρει το Δρακόγυαλο κάτι που σημαίνει πως θα έρθει και η συνάντησή του με την Dany.

Μία πολύ καλή εισαγωγή στην έβδομη σεζόν του Game of Thrones που άφησε πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και έδειξε να αφιερώνει περισσότερο χρόνο στην μάχη του Βορρά με τους νεκρούς θεωρώντας την πιο σημαντική και επείγουσα από την μάχη των Επτά Βασιλείων. 

load more hold SHIFT key to load all load all

Login Form