Monday, 14 August 2017 14:28

Ο Μεγάλος Πόλεμος Μόλις Ξεκίνησε

Written by Giorgos Papadopoulos

The great war is here ακούσαμε τον Jon να μας λέει στο πρώτο τρέιλερ της σεζόν και επιτέλους η μεγάλη στιγμή έφτασε. Το επεισόδιο δεν είχε μεγάλη μάχη όπως το προηγούμενη που είδαμε αλλά αντίθετα μας έκανε την μετάβαση για όσα πρόκειται να ακολουθήσουν τα οποία αναμένεται να μας ανταμείψουν για τον έναν χρόνο αναμονής που είχαμε μέχρι να ξεκινήσει η τρέχουσα σεζόν.

Εκεί που οι εικασίες έδιναν και έπαιρναν ότι ο Jaime θα πιαστεί αιχμάλωτος και λογικά ο Tyrion θα είναι αυτός που θα τον βοηθήσει να αποδράσει για να του ανταποδώσει την χάρη που του χρωστάει, τελικά ο Kingslayer μαζί με τον Bronn καταφέρνουν να βγουν από το νερό ζωντανοί και ελεύθεροι και να ξεκινάνε το ταξίδι τους για το King's Landing ώστε να μεταφέρει ο Jaime τα νέα στην αδερφή του.

Στην αντίπερα όχθη η Dany, εμφανώς ικανοποιημένη από την νίκη που πέτυχε, δίνει την επιλογή στους διασωθέντες στρατιώτες είτε να ταχθούν υπέρ της είτε να πεθάνουν. Βλέποντας τον Drogon πίσω της οι περισσότεροι αποφασίζουν να ζήσουν, αλλά φυσικά δεν πήραν όλοι αυτήν την απόφαση. Η οικογένεια Tarly έβαλε την περηφάνια πάνω από την επιβίωση και οδήγησε στον θάνατο των Randyll και Dickon Tarly οι οποίοι κάηκαν ζωντανοί, παρά τις προσπάθειες του Tyrion να μεταπείσει την Dany. Σε αυτό αξίζει να σταθούμε, καθώς βλέπουμε την Daenerys Targaryen να παρακούει διαρκώς τους συμβούλους της και να πράττει όπως η ίδια θέλει, κάτι που παραπέμπει στον Παράφρων Βασιλιά κι όχι στην μονάρχη που θέλει να φέρει την ειρήνη στα Επτά Βασίλεια, όπως η ίδια παρουσιάζει τον εαυτό της. Σε αυτό μας παραπέμπει και η επόμενη σκηνή που δείχνει τον Tyrion να κάθεται στο Dragonstone με τον Varys και τον τελευταίο να τον συμβουλεύει ότι πρέπει να κάνει την βασίλισσα να τον ακούει αν θέλουν να αποφύγουν το ενδεχόμενο να ακολουθήσει τα χνάρια του πατέρα της.

 

Μία από τις πιο δυνατές σκηνές του επεισοδίου ανήκε στον Jon και αναφέρεται στην καταγωγή του. Μόλις φτάνει η Dany στην έδρα της, το πρώτο άτομο που συναντάει είναι ο Snow. Ο Jon αν και εμφανώς φοβισμένος ακουμπάει τον αγριεμένο Drogon, ο οποίος ηρεμεί απόλυτα όταν αισθάνεται το χέρι του να τον χαϊδεύει. Αυτή η σκηνή ήρθε για να μας θυμίσει για μία ακόμα φορά ότι ο Jon Snow μπορεί μεν να είναι μισός Stark, αλλά στις φλέβες του τρέχει και αίμα Targaryen και ίσως είναι και ικανός ανέβει σε δράκο. Στην συνέχεια ο Jon δέχεται ένα γράμμα από το Winterfell από το οποίο πληροφορείται ότι ο Bran και η Arya τους οποίους νόμιζε νεκρούς, είναι και οι δύο στο Winterfell. Φυσικά δεν ήταν αυτό το μόνο σημαντικό μέρος του μηνύματος, αφού αναφέρει επίσης ότι ο Bran είδε τον στρατό των νεκρών να πηγαίνει προς το Eastwatch, το κάστρο του Τείχους στο οποίο αναμενόταν να επιτεθούν οι White Walkers. Ύστερα από την συνεδρία του με την Dany και τους συμβούλους της, αποφασίζει να ξεκινήσει με τον Davos  και τον Jorah, ο οποίος λίγο νωρίτερα επέστρεψε και πάλι στο πλευρό της βασίλισσάς του, για τον Βορρά.

 

Το ίδιο γράμμα δεν έφτασε μόνο στο Dragonstone αλλά και στην Ακρόπολη, με τους maesters να είναι σκεπτικοί και να φοβούνται μήπως είναι κάποιο τέχνασμα των Targaryen για να πάρουν τον Θρόνο πιο άνετα. Στην συζήτησή τους παρεμβαίνει ο Sam για να τους πει ότι έχει γνωρίσει από κοντά τον Bran και πως πρέπει να πιστέψουν αυτά που τους λέει. Επίσης ζητάει να στείλουν μηνύματα για τον αληθινό εχθρό αφού τους ίδιους τους εμπιστεύονται όλοι και δεν πρόκειται να τους αμφισβητήσει κανείς. Ο Αρχιμέιστερ καθησυχάζει τον Sam ότι μόλις διαπιστώσουν ότι το γράμμα είναι αληθινό τότε θα λάβουν και τα κατάλληλα μέτρα. Ο Sam εμφανίζεται εκνευρισμένος από την στάση των υπολοίπων να μην τον ακούν και ξεσπάει στην Gilly, σε μία στιγμή, μάλιστα, που η ίδια ήταν έτοιμη να κάνει μία τεράστια αποκάλυψη. Διάβαζε ένα παλιό βιβλίο από έναν Σέπτον του King's Landing στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρεται για έναν κρυφό γάμο του Rhaegar Targaryen, αλλά πριν προλάβει να ολοκληρώσει την πρότασή της την διακόπτει ο Sam και μαζεύουν τα πράγματά τους μαζί με κάποια απόρρητα βιβλία και αποχωρούν από την Ακρόπολη. Αν επαληθευτεί αυτό που δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει η Gilly και ο Rhaegar όντως παντρεύτηκε κρυφά την Lyanna Stark, τότε ο Jon Snow δεν είναι απλώς Targaryen αλλά είναι και ο νόμιμος διάδοχος στον Iron Throne.

 

Λίγο πριν την αναχώρησή τους για τον Βορρά, ο Davos φτάνει με τον Tyrion στο King's Landing αφού ο τελευταίος ήθελε να έρθει σε επαφή με τον αδερφό του, ύστερα από συνεννόησή του με την Dany. Όντως συναντιέται με τον Jaime και του διαμηνύει ότι οι νεκροί πλησιάζουν και πως η Cersei πρέπει να παρατήσει τον πόλεμο αφού δεν πρόκειται να τον κερδίσει ότι θα πρέπει να ανησυχεί περισσότερο για τους νεκρούς παρά για την Dany η οποία μάλιστα δείχνει και διατεθειμένη να βρεθεί μία μέση λύση για την ολοκλήρωση του πολέμου. Ο Jaime μεταφέρει αυτό το μήνυμα στην αδερφή του η οποία δεν δείχνει ξαφνιασμένη και υποστηρίζει ότι από την στιγμή που φαίνεται να χάνουν τον πόλεμο, τότε θα έπρεπε ίσως να έρθουν όντως σε επαφή με την αντίπαλό τους και να προσπαθήσουν να την κερδίσουν με άλλον τρόπο. Στο τέλος της σκηνής αποκαλύπτει στον Jaime ότι είναι έγκυος και μένει να δούμε αν ήταν όντως αλήθεια ή αν ήταν κάποιο ψέμα για να καταφέρει να τον κρατήσει κοντά της.

Παράλληλα με τις κινήσεις του Tyrion, ο Davos που ξέρει καλά τα κατατόπια της περιοχής, βρίσκει τον, εξαφανισμένο εδώ και τρεις περίπου σεζόν, Gendry και τον παίρνει μαζί του. Γυρίζοντας στον Dragonstone του ζητάει να μην πει το πραγματικό του όνομα για να αποφύγει τον κίνδυνο που αυτό φέρνει, αφού θυμίζουμε πως είναι ο μπάσταρδος γιος του πρώην βασιλιά Robert Baratheon. Παρόλα αυτά ο Gendry τον παρακούει και λέει το πραγματικό του όνομα στον Jon με το επιχείρημα ότι οι γονείς τους ήταν φίλοι και πολεμούσαν μαζί. Η παλιά συμμαχία μεταξύ Baratheon και Stark φαίνεται να συνεχίζεται μέσω αυτών των δύο αφού ο Jon δέχεται να τον πάρει μαζί του και να πολεμήσει στον Βορρά.

Στο Winterfell οι βόρειοι άρχοντες εκφράζουν τα έντονα παράπονά τους  για την απουσία του Jon και ζητούν από την Sansa να αναλάβει αυτή τα καθήκοντά του αλλά αρνείται. Η Arya, ωστόσο, επειδή την γνωρίζει καλά, καταλαβαίνει αμέσως ότι στο μυαλό της περιτριγυρίζει το να πάρει αυτή την εξουσία και δεν διστάζει να της αποκαλύψει ότι ξέρει τι σκέφτεται. Παράλληλα παρακολουθεί μανιωδώς τον Μικροδάχτυλο, ο οποίος λαμβάνει πληροφορίες από κατασκόπους του και βάζει λόγια στους αρχηγούς των υπόλοιπων οίκων. Μόλις βλέπει, μάλιστα, ότι ο μέιστερ έφερε ένα απόρρητο γράμμα στον ίδιο τότε αποφασίζει να μπει και να ψάξει το δωμάτιό του. Το γράμμα που βρίσκει ήταν αυτό που είχε στείλει η Sansa στον αδερφό της Robb με το οποίο του ζητούσε να δηλώσει υποταγή στον τότε βασιλιά Joffrey. Μόλις, όμως, βγαίνει από την κάμαρά του και πιστεύει ότι όλα είναι καλά, φαίνεται στην γωνία ο Littlefinger να την παρακολουθεί και να γελάει με τον γνωστό και μοναδικό του τρόπο. Φαίνεται να ξεσπάει μία κόντρα μεταξύ των δυο τους και έχει ενδιαφέρον να δούμε όταν αυτή θα ξεσπάσει, ποιανού το μέρος θα πάρει η Sansa αυτή τη φορά.

Στο τέλος του επεισοδίου, ο Jon με τον Davos, τον Jorah και τον Gendry φτάνουν στο Eastwatch όπου και συναντιούνται με τον Tormund, τον οποίον ο ίδιος ο Jon είχε στείλει εκεί. Αφού του αποκαλύπτουν τον σχέδιό τους, ο Tormund τους οδηγεί στα κελιά όπου κρατάνε τον Σκύλο και την νέα του παρέα και τους εξηγεί ότι και οι ίδιοι θέλουν να πάνε πέρα από το Τείχος. Αφού ξεσπάνε πολλές κόντρες μεταξύ τους και φαίνονται ότι έχουν πολλές διαφορές ο ένας με τον άλλον, ο Jon είναι αυτός που τελικά προστάζει να τους πάρουν κι αυτούς μαζί, αφού που την στιγμή που είναι ακόμα ζωντανοί τότε έχουν κοινά συμφέροντα παρά τις όποιες διαφορές του. Στην τελευταία σκηνή του ''Eastwatch'' βλέπουμε την πύλη του κάστρου να ανοίγει και τον Jon με τους υπόλοιπους να πορεύονται προς τον Βορρά ώστε να αιχμαλωτίσουν έναν νεκρό ως απόδειξη ότι ο Night King είναι αληθινός.

Αυτά έγιναν στο πέμπτο επεισόδιο της σεζόν από το οποίο κρατάμε πολλά σημαντικά πράγματα αλλά κυρίως ανυπομονούμε να έρθει η επόμενη Δευτέρα για να δούμε τι θα συμβεί πέρα από το Τείχος.

load more hold SHIFT key to load all load all

Login Form