Monday, 21 August 2017 10:57

Στο Beyond the Wall έγινε ο χαμός που τόσο καιρό περιμέναμε

Written by Giorgos Papadopoulos

Το Beyond the Wall μας ταξίδεψε επιτέλους στον πραγματικό Βορρά και έφερε την συνάντηση Jon Snow με Night King, όχι εξαιτίας μιας ατυχούς συγκυρίας αλλά επειδή ο Jon ήταν αυτός που αποφάσισε πως πρέπει να περάσει το Τείχος και να αιχμαλωτίσει έναν νεκρό.

Το σχέδιο ακουγόταν ιδιαίτερα απλό, αλλά φυσικά έκρυβε και δυσκολίες. Η αποστολή της ομάδας του Jon ήταν να πάει στον Βορρά και να αιχμαλωτίσει έναν Wight, ώστε άπαντες στο Westeros να πειστούν ότι οι White Walkers είναι αληθινοί και δεν αποτελούν απλώς ιστορίες. Βέβαια, το πρόσωπο το οποίο πρέπει να πειστεί οπωσδήποτε είναι η βασίλισσα Cersei, αφού αυτή είναι και η αντίπαλος της Daenerys στην διεκδίκηση του θρόνου κάτι που λογικά θα δυσκολέψει και τις συζητήσεις για ανακωχή.

Ύστερα από μερικές καυστικές και συνάμα εξαιρετικές συζητήσεις που έχουν οι ήρωες μεταξύ τους όσο πορεύονται προς τον προορισμό τους, οι παραγωγοί της σειράς καταφέρνουν να μας περάσουν για ακόμα μία φορά το πόσο διαφορετικοί είναι οι άνθρωποι μέσα σε αυτήν την ομάδα που σχηματίστηκε και πως το μόνο που πραγματικά τους ενώνει είναι η επιθυμία τους να νικήσουν τον εχθρό, δηλαδή τον ίδιο τον θάνατο όπως εύστοχα παρατηρεί ο Beric Dondarion. Μία πολύ ωραία σκηνή αποτελεί η συνομιλία του Jon με τον Sir Jorah με τον πρώτο να εξομολογείται ότι η πρώτη φορά που πέρασε το Τείχος ήταν με τον πρώην Lord Commander του Τείχους και πατέρα του Jorah, Jeor Mormont. Ο Jon, μάλιστα, παρόλο που γνωρίζει πως το Βαλυριανό Ατσάλι είναι ένα από τα όπλα που έχει την δύναμη να σκοτώσει τους White Walkers, αποφασίζει να το παραχωρήσει στον Jorah αφού ο ίδιος το έλαβε από τον πατέρα και πλέον το θεώρησε σωστό να το παραδώσει για να συνεχίσει να περνάει από χέρι σε χέρι στην οικογένεια Mormont. Ο Jorah, ωστόσο, γνωρίζοντας πως στο παρελθόν ατίμασε τόσο τον πατέρα του όσο και τον οίκο του, δεν δέχεται το σπαθί και το αφήνει στα χέρια του Jon.

Το προειδοποιητικό χτύπημα για την ομάδα αυτή ήρθε από κάτι που κανείς δεν περίμενε. Ο Tormund είδε μία αρκούδα να αχνοφαίνεται στο βάθος και τότε ακούστηκε o Gendry να ρωτάει από πότε οι αρκούδες έχουν μπλε μάτια, κάτι που είναι και το σήμα κατατεθέν των νεκρών. Δύο τεράστιες αρκούδες επιτέθηκαν στα δώδεκα άτομα και εκτός από δύο απώλειες χαρακτήρων που δεν έχουμε ξαναδεί, τραυματίστηκε σοβαρά και ο Thoros στο στήθος και αναγκάστηκε ο Beric να του καυτηριάσει την πληγή με το φλεγόμενο σπαθί του.

Λίγο πιο κάτω από το Τείχος, στο Winterfell κορυφώνεται η κόντρα μεταξύ της Sansa και της Arya με την τελευταία να κατηγορεί ανοιχτά την Sansa ότι πρόδωσε την οικογένειά τους και να την απειλεί ότι θα δείξει το γράμμα που αποτελεί και την απόδειξή της για αυτήν την κατηγορία στους υπόλοιπους άρχοντες. Η Sansa εμφανώς φοβισμένη από την στάση της αδερφής της και την γενικότερη αλλαγή που παρουσιάζει στον χαρακτήρα της, απευθύνεται άμεσα στον Littlefinger γνωρίζοντας ότι με κάποιον τρόπο θα μπορέσει να την βοηθήσει. Στην συνέχεια έρχεται ένα γράμμα από το King's Landing και την βασίλισσα Cersei, με το οποίο καλεί την Sansa να παρευρεθεί στην πρωτεύουσα. Η τελευταία, πάντως, χωρίς να θέλει να αφήσει τον Βορρά στέλνει στο μέρος της την Brienne για να την εκπροσωπήσει. Δεν είμαστε σίγουροι αν αυτό το γράμμα ήρθε όντως από την βασίλισσα ή αν είναι ένα ακόμα κόλπο του Μικροδάχτυλου ώστε να απομακρυνθεί η Brienne, μιας και είναι ένα από τα άτομα που δεν τον εμπιστεύονται καθόλου. Στην τελευταία σκηνή που βλέπουμε το κάστρο του Βορρά, η Sansa τρυπώνει στο δωμάτιο της αδερφής της ώστε να βρει το γράμμα και να το καταστρέψει μάλλον αλλά αντί αυτού βρίσκει τα πρόσωπα που έχει η Arya στην τσάντα της. Μόλις τις βρίσκει ακούει και την φωνή της από πίσω και σιγά σιγά αρχίζει η Arya να της εξηγεί την εκπαίδευσή της και να της δίνει στο τέλος το μαχαίρι της. Ίσως η Arya να έχει καταλάβει για τις κινήσεις του Μικροδάχτυλου και να προσπαθεί με αυτήν την κίνηση να πείσει και την ίδια την Sansa πως είναι επικίνδυνος.

Στο Dragonstone ο Tyrion συζητάει με την Dany για το πως θα πρέπει να αντιμετωπίσουν την Cersei στην συνάντηση που θα ακολουθήσει.  Αφού δούμε τον Tyrion να ενημερώνει την Dany ότι ο Jon είναι ερωτευμένος μαζί της, αρχίζει να της εξηγεί την τακτική που κατά πάσα πιθανότητα θα ακολουθήσει η αδερφή της και προσπαθεί να της δείξει ότι δεν πρέπει να είναι παρορμητική. Στο τέλος, μάλιστα, λέγοντας ότι κοιτάει και μακροπρόθεσμα προσπαθεί να της πει ότι πρέπει να σκεφτεί τι θα γίνει με την διαδοχή σε περίπτωση που κάτι της συμβεί. Αυτό προκαλεί ασφαλώς την έκρηξη της Dany η οποία του ρίχνει ένα παγερό βλέμμα και λέει πως θα ασχοληθεί με αυτό το ζήτημα μόλις ανέβει στον θρόνο.

Πίσω στον Βορρά, ο Tormund βλέπει μία ομάδα νεκρών να προχωράει με έναν White Walker μπροστά τους. Έτσι τους στήνουν μία ενέδρα ώστε να μπορέσουν και να αιχμαλωτίσουν έστω έναν νεκρό. Αφού πολεμάνε ο Jon σκοτώνει τον αρχηγό τους και παράλληλα μαζί με αυτόν πέφτουν και όλοι οι Wights εκτός από έναν τον οποίον και αιχμαλωτίζουν. Ο νεκρός όμως άφησε μία τσιρίδα και με αυτόν τον τρόπο ειδοποίησε τον υπόλοιπο στρατό ότι κάτι συνέβη. Αφού αρχίζουν να τρέχουν, ο Jon στέλνει τον Gendry στο Τείχος για να στείλει κοράκι στην Daenerys ώστε να τους βοηθήσει. Την στιγμή που ο Gendry φτάνει στο Τείχος και τους ειδοποιεί, ο Jon και οι υπόλοιποι βρίσκονται περικυκλωμένοι από τον στρατό των νεκρών οι οποίοι, όμως, δεν μπορούν να προχωρήσουν αφού μπροστά τους βρίσκεται μία παγωμένη λίμνη και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πέσουν μέσα. Έχτισαν ένα υπέροχο σκηνικό με τους βασικούς ήρωες να είναι περιτριγυρισμένοι και ανήμποροι να φύγουν αλλά και με τους νεκρούς να μην έχουν την δυνατότητα να επιτεθούν. Μέσα σε όλα αυτά ο Beric αντιλαμβάνεται ότι ο Thoros υπέκυψε στο τραύμα και στο κρύο και καίει το πτώμα του, χάνοντας έτσι τον άνθρωπο που τον έχει επαναφέρει έξι φορές στην ζωή.

Περιμένοντας, λοιπόν, την βοήθεια να έρθει, ο Σκύλος αρχίζει και πετάει πέτρες στους νεκρούς με την μία πέτρα να βρίσκει στο έδαφος, να προσγειώνεται μπροστά σε έναν σκελετό και οι νεκροί, πλέον, αντιλαμβάνονται ότι μπορούν εύκολα και άνετα να διασχίσουν την απόσταση. Έτσι, λοιπόν, ξεκινάει μία μάχη περίπου οχτώ ατόμων εναντίον ενός ολόκληρου στρατού που αποτελείται από νεκρούς. Αφού πεθαίνουν οι δύο κομπάρσοι, που σε κάθε τέτοια σκηνή σε κάθε ταινία και σειρά εμφανίζονται μόνο και μόνο για αυτόν τον λόγο, ο Jon αρχίζει να αντιλαμβάνεται ότι τα πράγματα έχουν δυσκολέψει κατά πολύ. Σε εκείνο το σημείο, και αφού η ένταση έχει κορυφωθεί, εμφανίζεται η Daenerys που ήρθε για να τους φυγαδεύσει και έφερε και τους τρεις δράκους της. Και οι τρεις δράκοι με τις φλόγες που πετούν σκοτώνουν τεράστιο αριθμό από τον αντίπαλο στρατό και δίνουν ελπίδα ότι θα καταφέρουν να φύγουν ζωντανοί. Μόλις, όμως, αρχίζουν όλοι να ανεβαίνουν στον Drogon ο Jon παρασύρεται και απομακρύνεται για να εξακολουθήσει να σκοτώνει Wights. Αυτό, βέβαια, εμπόδισε την Dany από το να φύγει νωρίς από το πεδίο της μάχης και ο Night King με μία εξαιρετική βολή πέταξε το ακόντιό του και σκότωσε τον Viserion που βρισκόταν στον αέρα και σκότωνε τον στρατό του. Μόλις ο Jon είδε τον Βασιλιά της Νύχτας να παίρνει ένα ακόμα ακόντιο και να σημαδεύει τον Drogon, φώναξε στην Dany να φύγει για να μην πεθάνει κι άλλος δράκος. Όσο όμως προχωρούσε προς το μέρος τους του επιτέθηκαν οι Wights και τον έριξαν μέσα στο παγωμένο νερό. Αφού βγήκε κατάλαβε πως ήταν μόνος του αφού οι υπόλοιποι έφυγαν για να μην πεθάνουν και οι ίδιοι και προσπάθησε να αντιμετωπίσει μόνος του τους νεκρούς γνωρίζοντας ότι λογικά θα είναι η τελευταία του μάχη. Τότε όμως εμφανίστηκε πάλι ως από μηχανής θεός ο θείος του Benjen και τον έσωσε. Τον ανέβασε στο άλογό του και τον έστειλε στο Τείχος, ενώ ο ίδιος έμεινε πίσω και πέθανε ηρωικά ώστε να μην τους ακολουθήσουν οι νεκροί στο Τείχος. Είναι η δεύτερη φορά που ο Benjen εμφανίζεται και σώζει την οικογένειά του, αφού στην προηγούμενη σεζόν έσωσε και τον Bran από τον ίδιο κίνδυνο.

Εν τέλει ο Jon γυρνάει στο Τείχος αλλά είναι αναίσθητος. Ξυπνάει πρώτη φορά στο πλοίο της επιστροφής με την Dany πάνω από το κεφάλι του η οποία έχει δει πλέον και την μαχαιριά στην καρδιά του. Ο Jon ζητάει να τον συγχωρέσει και αποκαλύπτει πως αν ήξερε πως θα έχει τέτοια κατάληξη η όλη αποστολή τότε δεν θα πήγαιναν να την εκτελέσουν. Η Daenerys, όμως, του λέει ότι δεν το μετάνιωσε γιατί τώρα πείστηκε πως ο στρατός των νεκρών είναι αληθινός και πως θα πολεμήσει μαζί του για να τον νικήσουν. O Jon με την σειρά του την δέχεται ως βασίλισσά του και βλέπουμε την μεταξύ τους σχέση να προχωράει και λογικά να ολοκληρώνεται στο επόμενο επεισόδιο.

Στην τελευταία σκηνή του επεισοδίου ήρθε η στιγμή που όλοι οι φαν της σειράς τρομοκρατήθηκαν. Οι νεκροί έχουν δέσει με αλυσίδες τον δράκο που έπεσε μέσα στα νερά και τον βγάζουν έξω. Ο Night King τότε τον πλησιάζει και αγγίζει το χέρι του πάνω στο κεφάλι του. Το επεισόδιο τελειώνει με μία κίνηση της κάμερας προς το μάτι του δράκου το οποίο τελικά ανοίγει και είναι μπλε. Οι White Walkers, λοιπόν, έχουν ένα ακόμα δυνατό όπλο στην διάθεσή τους το οποίο, ωστόσο, δεν είναι γνωστό αν θα δούμε να το χρησιμοποιούν στο επόμενο επεισόδιο ή στον επόμενο κύκλο.

Σιγά σιγά φτάνουμε στο τέλος και αυτής της σεζόν και όλα φαίνονται να παίρνουν τον δρόμο τους. Την επόμενη Δευτέρα θα έχουμε και το φινάλε του έβδομου κύκλου και τότε ασφαλώς θα αρχίσουν να μας χτυπάνε απανωτά όλες οι θεωρίες για τα τελευταία έξι επεισόδια, τα οποία είναι άγνωστο ακόμα το πότε θα παιχτούν.

load more hold SHIFT key to load all load all

Login Form